Halterofila Nicoleta Cojocaru e campioană europeană pentru a doua oară consecutiv. Nu are nici 15 ani

Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană europeană la categoria sub vârsta de 15 ani. La ediția din acest an a europenelor de haltere de la Thessaloniki, Grecia, sportiva de 14 ani, care a evoluat în limitele categoriei de greutate de până la 55 kg, a înregistrat la proba smuls 81 kg, stabilind un nou record, potrivit ziarulnational.md.

Nicoleta Cojocaru s-a situat pe primul loc și în concursul probei de aruncat, cu rezultatul de 98 kg. Cu un total de 179 kg, halterofila din Republica Moldova a încheiat clasamentul general pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

Tot la Campionatele Europene de haltere U-15 din Grecia a urcat pe podiumul de premiere și Nicolae Chihai. În concursul categoriei de greutate de până la 45 kg, acesta a obținut rezultatul de 72 kg la proba smuls și a intrat în posesia medaliei de bronz, iar la proba aruncat, unde a înregistrat rezultatul de 90 kg, sportivul a intrat în posesia medaliei de argint.

În clasamentul general, Nicolae Chihai s-a situat pe locul III, cu rezultatul la total de 162 kg, informează Ministerului Educației și Cercetării.

Related Posts

Petrocub Hâncești a eliminat campioana Kazahstanului din Liga Campionilor. Care va fi următoarea adeversară

Campioana R. Moldova, Petrocub Hâncești, s-a calificat în turul II preliminar al Ligii Campionilor, după ce s-a impus în fața echipei Ordabasy din Kazakhstan, în meciul retur din turul I…

Boxerul Davron Bozorov a câștigat turneul internațional „Centura de Aur”

S-a încheiat Marele Turneu Internațional de box „Centura de Aur Nicolae Linca”, care s-a desfășurat în orașul Târgu Mureș, România. Turneul a avut loc în perioada 12-16 iunie 2024 și…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *